RSS

Det handlar om mänskliga rättigheter som Sverige bryter mot!!!

14 Mar

Uppdrag granskning har i ett antal program tagit upp fallet om de fattiga gästarbetarna från Kamerun som skuldsatte sig och lämnade allt för att komma till Sverige och jobba för ”skogsnicke” och plantera skog. De hade fått ett kontrakt och blivit lovade lön, en lön som sedan väl här visade sig vara inget värt.

Jag blev så förbannad igår när jag såg reportaget om hur det hade gått sedan. Det avtalet, kontraktet som dessa människor fått i sitt hemland från svenska staten och som dessutom var undertecknat av facket och arbetsgivaren var i själva verket ett sätt att lura hit dessa fattiga gästarbetare och väl här utnyttja dem för arbetet. När det var färdigt skicka hem dem mycket tidigare än vad kontraktet hade sagt 6 månader och utan de pengar de var lovade enligt avtalet.

Den som representerade arbetsgivaren hade ingen som helst förståelse för hur dessa människor känner sig. Känslan av att vara grundlurad, känslan av skam och frustration, den empatin hade hon inte. Hon hade inte ens en åsikt om vad som var rätt eller fel. Man kunde höra mellan raderna att bara arbetet blev gjort så struntade arbetsgivaren i vilka skyldigheter han hade. Dessutom tog politikerna lätt på saken.

Men det är som att leka med människors känslor och utsatthet. Att det är skillnad på folk och folk och varifrån du kommer. Är du från Sverige blir du behandlad på ett sätt. Men kommer du från ett utom europeriskt land betecknas du snarare som boskap. Du är inte värd mer än skit i myndigheters och politikers ögon.

De oseriösa srbetsgivare som använder arbetskraftsinvandringen borde man sätta dit istället för att jaga sjuka. Borde inte arbetskraftsinvandringen överhuvudtaget stoppas när man ändå ska utnyttja de som kommer? Borde man inte ändra på dessa lagar som uppenbarligen godkänner att man gör så här mot människor rent juridiskt. Eller borde vi inte byta ut hela de svinaktiga överhuvuden inom regering och riksdag som beslutat allt detta. Det handlar om mänskliga rättigheter som Sverige bryter mot.

 
 

2 svar till “Det handlar om mänskliga rättigheter som Sverige bryter mot!!!

  1. tomasblblom

    2013/03/14 at 21:07

    Känner ju själv till ett ställe inte långt från min hemort där det jobbar narkomaner från Litauen på slavkontrakt. Fört en låg lön. Sen avdrag för Kost, Logi och Amfetamin. Killen som driver stället är en gammal BandidosNisse och Polisen är i byn endast på Tisdagar. Kontorstid. Med lunchstängning.

    Gilla

     
  2. Curt Rundqvist

    2013/03/15 at 09:50

    Man blir fruktansvärd illa berörd av hur dessa människor från Kamerun har blivit behandlade. Alla skyller ifrån sig, arbetsgivare, myndighet och regering. Det har stiftats lagar om arbetskraftinvandring för utomeuropéer som bäddar för som man kan kalla legal kriminalitet och det är inte första gången, ingen vill ta ansvar för följderna. Nu sitter dessa människor med stora skulder utan att kunna betala och vågar inte resa hem då dom är hotade till livet som dom uttryckt sig. En del anser att dom får skylla sig själva att dom reste till Sverige men när informationen varit så bristfällig eller obefintlig hur lagarna ser ut i Sverige, i ett Sverige som kallar sig demokratiskt och humant ska detta inte få förekomma.

    Gilla

     

Lämna en kommentar